promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a KIA autómárka neve? Mindig is tudni akartad, rengeteg magyar nagyon meg fog lepődni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A KIA az elmúlt évtizedekben Magyarországon is az egyik kedvenc autómárka lett, ám kevesen tudják, honnan ered a neve.

Azt hiszik sokan, hogy bizony a márkáknak és termékneveknek nincs titkos történetük? Ezek csak úgy vannak, mivel okos marketingesek kitalálták ezeket a semmiből, hogy jól csengő neveikkel meghódítsák a piacokat, és persze a vásárlók szíveit. Az igazság ezzel szemben az, hogy megeshet, hogy a marketingeseknek is volt közük a nevekhez, de valójában a történelemben keresendő az igazi magyarázat, mivel ezek hosszú évtizedes múlttal rendelkező vállalatok,

Korábbi cikkeinkben már volt szó a Samsung, a Toyota, a BMW és a Mercedes elnevezés eredetéről is, most pedig következzen a Kia.

A KIA története Ázsiába vezet minket vissza, egészen a távoli keletre kell utaznunk a gyökereihez. A vállalat dél-koreai, a központja pedig Szöulban van. A cég amúgy Dél-Korea egyik legnagyobb vállalata, és az ország második legnagyobb autógyártással foglalkozó cége.

A KIA pedig a források szerint egy betűszó, így pedig egy meglehetősen sokat sejtető kifejezés rejlik a három betű mögött. A betűk a kijönni Kelet-Ázsiából kifejezést rejtik magukban, ami szebb fordításban úgy hangzik, hogy kiemelkedni Kelet-Ázsiából, vagy éppen jelenti a felemelkedő Ázsiát is.

A válallat pedig igazán hosszú történelmet tudhat a háta mögött, hiszen 1944-ben alapították, amikor Dél-Korea még nem létezett, és Korea a Japán Birodalom része volt. Acélcsöveket és kerékpáralkatrészeket gyártottak a kezdetek kezdetén. Később kezdtek csak el gyártan motorkerékpárokat és tehergépkocsikat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás