promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kísérteties felvétel: UFO-t láttak a fényárban - videó készült a földönkívülinek vélt objektumról
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Dél-Koreában észlelték az állítólagos földönkívüli objektumot az emberek, majd hamar jött a hivatalos magyarázat.

Pár napja Dél-Koreában az égbolton több helyen is észlelhető volt egy meglehetősen kísérteties és rejtélyes fénycsóva. A furcsán kígyózó objektum fölött egy már-már filmeket idéző fényár izzott, ami igencsak megrémisztette és elgondolkoztatta a helyi lakosokat.

A videó hamar körbejárta a YouTube-ot és a különböző közösségi média oldalakat, egyesek - szokásukhoz híven - azonnal ufót kiáltottak. Többen egy repülő, szárnyaló tárgyról számoltak be, szivárványszínű és rejtélyes páranyommal. A logikus magyarázatra azonban nem kellett sokáig várni.

A Dél-Koreai hadsereg másnap megerősítette, hogy egy szilárd tüzelőanyagú rakétát lőttek ki, amelyet előre nem jelentettek be a lakosság számára. Volt, aki nem is a földönkívüliektől tartott, hanem észak-koreai rakétára gyanakodott, ami lássuk be, egyformán rémisztő. 

Az ország védelmi minisztériumának közleménye alapján a rakétakilövés egy űralapú megfigyelési képesség kiépítésére és védelmi helyzetének megerősítésére irányuló erőfeszítéseiknek a részét képezte. Azért nem értesítették a történésről a lakosságokat, mert érzékeny és bizalmas biztonsági kérdéseket vetett fel. 

A rakétakilövésre egyébként pár nappal azután került sor, hogy Dél-Korea azzal vádolta meg Észak-koreát, hogy öt év után először drónt repültetett át a közös határ fölött. A repülő eszközt nem sikerült lelőni, azonban komoly biztonsági aggályokat okozott. A védelmi minisztérium közölte azt is, hogy a rakétakilövés a márciusi kilövés próbatesztje volt.

Íme, most te is megtekintheted a felettébb szokatlan égi jelenséget az alábbi videóban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás