promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
50 ezer éve nem volt erre példa a Földön, utoljára a neandervölgyi ember láthatta ezt
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Jövőre egy elképesztően ritka üstökös érkezik ismét a Föld közelébe.

A világűr nemcsak rengeteg érdekes titkot rejt, hanem néha egészen elképesztő, mondhatni bámulatos égi jelenségeket is köszönhetünk neki. A NASA tudósai folyamatosan azon vannak, hogy válaszokat kapjunk azokra a kérdésekre, amik az egész emberiséget érdeklik, amióta világ a világ, de néha elég csak hátradőlnünk, és élvezni azt, amit a nagy, fekete, hideg messzeség kínál.

Kiderült, hogy nagyjából 50 ezer év után ismét elhalad a Föld mellett egy „kozmikus hógolyó”-ként jellemzett, hihetetlenül ritkán felbukkanó üstökös, amit utoljára a neandervölgyi emberek láthattak. A C/2022 E3 (ZTF) nevezetű objektum 2023. február 1-én lesz a legközelebb a bolygónkhoz – jelenleg körülbelül 188 millió kilométerre van tőlünk, szóval nem kis távot kell még megtennie.

Az üstökös február 1-én lesz a legfényesebb, és állítólag szabad szemmel is láthatjuk majd. A kutatók pedig természetesen nagyon izgatottak már, hiszen ez tényleg olyasmi, amit nem szabad kihagyni – bár azt azért elmondták, hogy nagyon nehéz előre meghatározni, mennyire fogjuk látni az objektumot, de az eddigi információk alapján nem kell aggódnunk emiatt.

Egy Robert Massey nevezetű szakember szerint akkor lesz a legnagyobb esélyünk megcsodálni az üstököst, ha egy sötét helyre megyünk, ahol tiszta az ég. Ezzel nem mondott újdonságot, de aki nem akar lemaradni az 50 ezer évente egyszer megjelenő objektumról, az addigra beszerezhet olyan eszközöket, amikkel könnyebb lesz a megfigyelés.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás