promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási, kerék formájú objektum haladhatott át a Naprendszerünkön, a NASA igyekszik mindent tagadni
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb bizonyíték az idegenek létezésére?

Ezékiel nevén talán kevesen ismerik, pedig a keresztény egyház a nagypróféták közé sorolja. Krisztus születése előtt 6-700 évvel élt, és a hihetetlen látomásaival hívta fel magára a figyelmet. Úgy gondolta, ha Jeruzsálem nem akar megtérni, akkor Isten el fogja pusztítani, közel a vég.

A bibliai személy látomásai közül kiemelkedik az „égi szekérről” szóló beszámolója. Egy nagy, homokos síkságon vihart látott készülődni, ám végül valami egész másnak a közepébe csöppent. Egy felhőt látott közeledni maga felé, azzal együtt pedig egyre erősödő hangot hallott.

Mai szemmel nézve nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy Ezékiel talán valami földönkívüli repülő eszköz megérkezésének lehetett a tanúja. Ezt támasztja alá a szokatlanul részletes leírása is, amelyben négy emberformájú lényről beszélt.

Még különösebb azoknak a tárgyaknak a leírása, amelyek két, egymásba illeszkedő kerékből állnak. Úgy mozogtak, illetve mentek egyik irányból a másikba, hogy közben nem fordultak el. A prófétának ez az észrevétele alighanem hozzájárulhatott az úgynevezett omnidirekcionális kerekek modern kori megvalósításához, amelyek minden korábbinál kiválóbb manőverezést tesznek lehetővé.

Ezékiel a jelenést nyilván Isten, vagy angyalok, kerubok megmutatkozásainak gondolhatta, akik természetesen szekereken érkezhettek az égből a Földre. A prófétához hozzá is szólt az egyik mennyei lény, azt a feladatot bízva rá, hogy figyelmeztesse Izrael fiait az Úrnak való engedelmességre.

Mások ezt a teóriát ugyanakkor egyértelműen elvetik, arra hivatkozva, hogy a gazdag szókinccsel rendelkező Ezékiel minden bizonnyal pontos leírást tudott volna adni egy korong alakú űrhajóról, illetve a belőle kiszálló lényekről, ha erről lett volna szó, ám valójában ő egy kerub-trónt írt le, amely az Urat hordozza, ez pedig csupán egy elképzelt, szimbolikus dolog.

Ezékiel nagy vitát kiváltó kereke azért is érdekes, mert a közelmúltban állítólag egy ehhez hasonlító óriási objektum haladt át a Naprendszerünkön. A NASA optikai hibának nevezte a dolgot, ám az idegenek létezésében hívők ezt természetesen nem hiszik el.

Azt az amerikai űrügynökség is elismerte, hogy 2020. február 20-án különös anomáliának lehettek szemtanúi, ám a hitetlenkedők képtelen felfogni, hogyan lehetett a koncentrikus körökből, illetve kereszt alakú vonalakból álló jelenség a Vénusz bolygó tükröződése. A rajzolat annál is érdekesebb, mivel nemrég a Curiosity marsjáró is ilyen ábrát fotózott le a vörös bolygó talaján.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás