promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ismét feltűnhetett a Loch Ness-i szörny, de ezúttal Anglia és Franciaország között, és le is fotózták
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most tényleg egy bébi példány kerülhetett elő?

A skóciai Loch Ness tó évszázadok óta megmozgatja az emberek fantáziáját. Sokan szerint egy ritka és különleges szörny él benne, de meggyőző felvétel még az okostelefonok korában sem született róla.

Aki látta, hajlik arra, hogy egy itt maradt vízi dinoszaurusz (úgynevezett plezioszaurusz) lehet, legalábbis a hosszú nyak, a kis fej, és a szokatlanul nagy test erre utalnak. Nyomát azonban nem találják, márpedig egy ekkora lénynek ennie is kell valamit, ha pedig elpusztul, aligha marad észrevehetetlen a vízben.

Éppen ezért döbbenetes az a partra vetett lény, amely a közelmúltban ijesztette meg a Dorset megyében élőket. A La Manche csatornából sodorta ki a víz a tetemét, vagyis meglehetősen messze Skóciától, ám az állat külseje mégis leginkább egy bébi Loch Ness-i szörnyre emlékeztet.

Több hetes vizsgálódás után alighanem fény derült az angliai rejtélyre. A járókelők természetesen tévesen azonosították fiatal plezioszauruszként, ugyanis sokkal közönségesebb állatról lehet szó.

Nem tengeri szörnyről, hanem alighanem egy tövises rájáról, amely az európai tengerparti vizekben meglehetősen sűrűn előfordul. Persze nem ilyen formában, ennek a példánynak ugyanis nagyrészt hiányzik a hátbőre.

Feltehetőleg más vízi élőlények rágcsálták le az elhullott példányról, így mire az partot ért, már nagyon hasonlított egy uszonyos, hosszú farkú vízi dinoszauruszhoz. De az is elképzelhető, hogy tüskéscápa vagy teknős, de semmiképpen sem szörnyeteg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás