promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüli objektumok százai repkedtek az égen - a Pentagon hátborzongató jelentést kapott
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rémisztő jelentések érkeztek a Pentagonhoz.

Az, hogy egyedül vagyunk-e az univerzumban vagy sem, ha belegondolunk, majdnem mindegy, hiszen mindkettő opció egyaránt kísértetiesen hangzik. A földönkívülieken ábrándozás, és az utánuk kutatás évszázadok, de talán évezredek óta fogalalkoztatja az emberiséget, így mondanunk sem kell, az amerikaiakat is.

A Pentagon az utóbbi hónapokban létrehozott egy olyan irodát, ami csak és kizárólag azonosítatlan és felismerhetetlen égi, vízi és űrben felbukkanó objektumok megfigyelésével foglalkozik. A minisztérium most több száz jelentést kapott, amelyek közül némelyik meglehetősen szokatlan. 

Az Anomaly Resolution Office júliustól működik, és gyakorlatilag folyamatosan furcsa jelenségek keresésének ügyében pásztázza a minket körülvevő környezetet. Azért hozták létre az AARO-t, mert a katonai pilóták éveken át észleltek azonosítatlan objektumokat, azonban ezzel több ízben nem mertek előhozakodni a különböző stigmák miatt. 

Forrás: The Guardian

A Pentagon igazgatója szerint a beérkező jelentéseket nyolcvan különböző szenzor kapta lencsevégre. Fontos tény azonban, hogy az AARO nem azért jött létre, hogy azt vizsgálja, léteznek-e földönkívüliek, hanem a nemzetbiztonság védelmét tartja a szeme előtt.

„Egyelőre nem láttunk semmit, ami veszélyesnek bizonyulna, de még nagyon korán van ahhoz, hogy bármiféle kijelentéseket tegyünk. Nem titkolt célunk, hogy ezentúl ne kapcsolódjon semmiféle megbélyegzés az észlelésekhez.

A légterünkben lévő bármilyen illetéktelen objektumot vagy rendszert nemzetbiztonsági ügyként kezelünk"

- szólt Ronald Moultrie, a hírszerzését felelős védelmi miniszter helyettese.

A frissen megalakult iroda azon is dolgozik, hogy javítsa az ismeretlen objektumok azonosítási képességét is, újfajta érzékelőkkel és különböző friss technológiákkal. Az AARCO jelenleg is dolgozza fel a jelentéseket, amelyeknek a részleteiről a közeljövőben egészen biztos, hogy többet is megtudhatunk. 

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás