promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus dolgot találtak a tenger alatt Egyiptomban, a tudósokat is sokkolta a felfedezés - íme Héraklion, az elveszett város
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igazán lenyűgöző látvány.

Hihetetlennek tűnhet, de a világ számos, nagymúltú építménye mellett mindig is lesznek majd olyanok, amelyeknek eredettörténetére százezrek lesznek majd kíváncsiak. Ilyen például az egyiptomi nagy piramisok vagy éppen a Stonehenge története is. Ezek az egyes országok elsőrendű látványosságai, tele van velük a sajtó, a különböző brosúrák elképesztő történeteket zengenek róluk, hogy minél több turistát csábítsanak be.

Eközben azonban egy rakatszor nem is találkozunk például Egyiptom többi látnivalójával sem, amelyek azonban még ennél is izgalmasabbak lehetnek. Főleg akkor, ha a tenger mélye rejti őket. Japánban például pár évvel ezelőtt komplett piramist találtak a tenger alatt, amely igazán lenyűgöző látvány.

Ha pedig Egyiptomról beszélünk, általában a gízai nagy piramisok jönnek velünk szembe, nagyon kevesen tudnak például a már neve alapján is nagyon izgalmasnak tűnő Héraklionról, amelyet még évezredekkel ezelőtt temetett be a tenger. Egy fontos kereskedőváros volt, és csak hosszú évszázadokkal később fedezték fel újra a romokat, pedig egy nagyon is fontos kereskedővárosról van szó. Még a legendás Hérodotosz is óriási elragadtatással írt erről a városról fő művében.

Sokáig legendákat lehetett csak hallani a város létezéséről, ám később felfedezték a gigantikus romokat a tenger alatt, amelyek ma hat kilométerre találhatók Egyiptom partjaitól, és 45 méter mélyen vannak a tenger alatt. A szakértők, tudósok és régészek ma is folytatják a mesés feltárást,

az elveszett, majd újrafelfedezett a városról amúgy rengeteg videó is található a YouTube-on:

[[cikk2]]

(Forrás: Dívány, Atlas Obscura)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás