promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2000 éve kódolt üzenetet és felkavaró tárgyakat találtak az ókori Egyiptomból
Borítókép:  Profimedia (Képünk csak illusztráció!)
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Vajon mit akartak közölni az elődeink?

Az emberiség történetét többnyire egyenes vonalúnak és folyamatosan előre haladónak gondoljuk, pedig ez nem feltétlenül van így. Területenként is jelentős eltérések mutatkozhatnak, hiszen miközben például a középkori Európában primitív eszközökkel próbálták (többnyire sikertelenül) utánozni a madarak szárnycsapkodásait, addig a dél-amerikai inkák jóval előrébb jártak ezen a téren.

A kutatók számos olyan kisméretű aranytárgyat találtak a távoli Újvilágban, amelyek elsőre talán díszes bogárábrázolásoknak tűnhetnek, ám miután ezeket nagyobb méretben is hűen lemásolták, kiderült, hogy valójában repülő szerkezetekről lehet szó.

Hasonló a helyzet az ókori Egyiptom tekintetében is. Ozirisz isten egyik templomában ugyanis szintén találtak olyan hieroglifákat, amelyek egészen zavarba ejtő objektumokat ábrázolnak. Lehetetlen őket nem helikopterként vagy tengeralattjáróként értelmezni, bár több ezer éve ezek az eszközök még nyilván nem létezhettek.

A kutatók a hieroglifák környékén pedig olyan titkos üzentekre bukkantak, amelyeket 2000 esztendeje rögzítettek, meglehetősen speciális kódolással. Bizonyos szakértők szerint ezek a 9-es számhoz kötődnek, ami akár a Mars bolygóra utalást is jelentheti.

Az emberiség a vörös bolygóról érkezhetett? Vagy az csak egy megállót jelentett a földi civilizációnk kialakítása előtt? Esetleg mindenképpen el kell jutnunk a Marsra, hogy ott választ találjunk a bennünket foglalkoztató kérdésekre?

Állítólag Dzsószer fáraó lépcsős piramisában, vagyis a legkorábban épült egyiptomi kőgúlában is találtak olyan tárgyakat, amelyeket a tudósok kevésbé tartottak fontosnak, ezért nem is vetették alá azokat alaposabb elemzésnek.

Ilyen például az a fából faragott madár, amely nem túl élethű, hiszen túlságosan is egyenes élekkel, vonalakkal rendelkezik. Talán azért, mert valójában ez is egy ősi repülőgép? Lehet, hogy a jávorfából készített szakkarai madár csak egyszerű gyerekjáték – de mi van, ha ez is egy valódi repülő szerkezet modellje?

A tárgy aerodinamikája mindenesetre meglepő, és az egyiptomiak alighanem maguk is vágytak arra, hogy a levegőbe emelkedhessenek, hiszen ezt isteni képességnek vélték. A szakkarai madarat a Liverpooli Egyetemen próbának is alávetették, és ennek során kiderült, hogy a farokrészen tett némi igazítás után olyan magabiztosan repül, mint egy valódi madár.

Videó a próbáról ITT:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás