Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

85 évvel az eltűnése után végre megoldódhat Amelia Earhart rejtélye

85 évvel az eltűnése után végre megoldódhat Amelia Earhart rejtélye

Tech & Tudomány

85 évvel az eltűnése után végre megoldódhat Amelia Earhart rejtélye

Tech & Tudomány

Baranyecz János 11:11

Egy új vizsgálatnak köszönhetően kiderülhet, hogy mi lett az 1937-ben eltűnt pilóta sorsa.

A Kansasben született Amelia Earhart volt a repülés egyik igazi úttörője, akit sokan az első jelentős női pilótának tartanak. Pályafutása során rengeteg rekordot megdöntött, és még az Atlanti-óceánt is sikerült teljesen egyedül átrepülnie. Később elhatározta, hogy egy nagy, utolsó kalandként körberepüli a Földet a navigátorával, Fred Noonannel, és egy ideig jól is ment az út, de végül 1937. július 2-án eltűntek, és azóta se lehet tudni, hogy mi történt velük.

Az utóbbi 85 évben rengeteg teória keletkezett azzal kapcsolatban, hogy vajon mi zajlott le Amelia Earhart utolsó útján, és mi lett végül a sorsuk a navigátorával. Egyesek szerint egy vihar során a vízbe zuhant a gépük, és meghaltak, mások úgy gondolják, hogy egy lakatlan szigeten tengődtek életük végéig – sőt, vannak, akik azt állítják, hogy Japánban értek földet, és ott fogságba estek.

1991-ben a Kiribatihoz tartozó Nikumaroro-atollon találtak egy roncsdarabot, ami állítólag Amelia Earhart repülőjéhez tartozott, de ebben már akkor is sokan kételkedtek. Most egy új vizsgálat viszont olyan információkat hozott, amik ezt megerősíthetik, hiszen ha sikerül a tárgyon lévő, most felfedezett betű-, illetve számsort a pilóta gépéhez kötni, akkor az egyértelművé teszi, hogy tényleg egy lakatlan szigeten, vagy mellette zuhantak le/értek földet, és talán még túl is élték.

Ezek alapján Amelia Earhart és Fred Noonan repülőgépe sajnos a vihar miatt valóban vagy lezuhant, vagy kényszerleszállást hajtott végre a szigeten, illetve a közelében, de az még kérdéses, hogy velük mi lett. Reméljük, hogy a további vizsgálatok közelebb hoznak minket a teljes igazsághoz, de addig is mindenki eldöntheti magának, hogy túlélték-e, és éltek még a lakatlan szigeten pár évig, vagy nem volt ekkora szerencséjük.

Borítókép: Profimedia