promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A ciánnál is halálosabb mérgű, hátborzongató élőlényt találtak a tengerparton
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szerencsére hamar sikerült megfejteni a rejtélyt, de még így is izgalmas a felfedezés.

Sokak szerint a világűr a legtitokzatosabb dolog, pedig nem kell űrhajóra pattannunk azért, hogy rejtélyekkel szembesüljünk, hiszen ott vannak a tengerek, óceánok, amiknek egy jelentős részét még egyáltalán nem sikerült rendesen felfedeznünk, tanulmányoznunk. A mélységekben különleges élővilág van, rengeteg olyan lénnyel, amit talán még sosem látott az emberiség – bár megesik, hogy néha a partra vetődik pár furcsa egyed közülük.

Nemrég az Angliában található Towan Beachen sétálgatott egy Constance Morris nevű nő, miközben a családját várta, mikor hirtelen megpillantott egy érdekes dolgot a tengerparton. Közelebb ment, majd kikerekedett a szeme, ugyanis pontosan tudta, hogy az igazán ritka élőlénnyel szembesült – csinált pár felvételt róla, nem sokkal később pedig kiderült, hogy milyen állatról van szó.

Egy Lagocephalus lagocephalus nevezetű gömbhal sodródott valahogy a tengerpartra, a nőnek pedig hatalmas szerencséje volt, hogy kesztyűben ment oda, ugyanis ez a hal olyan méreggel rendelkezik, ami a ciánnál ezerkétszázszor halálosabb – bár ettől függetlenül egyes japán éttermekben különleges fogásnak számít, talán pont, hogy a veszély miatt.

A szakértők nem győzték kihangsúlyozni, hogy ha valaki véletlenül egy ilyen halat talál, nehogy hozzáérjen, ugyanis súlyos következményei lehetnek. Constance Morris jól kezelte a szituációt, hiszen óvatos volt, ráadásul nagyon boldog lett a felfedezéstől, mivel imádja az ilyen dolgokat – sőt, állítólag fel is volt készülve arra, hogy egyszer majd hasonló furcsaságra lel a tengerparton.

Itt lehet megnézni a hátborzongató gömbhalat:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás