promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
40 milliárd forintból képesek lennénk időgépet építeni, de keserves sors vár az időutazókra?
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Állítólag 100 millió dollárba kerülne megépíteni egy időgépet, de van egy komoly bökkenő.

Az időutazás témája azóta érdekli az emberiséget, mióta nagyjából fel tudjuk fogni az idő koncepcióját. Szinte mindenki izgalmasnak találja annak a gondolatát, hogy vajon milyen lehetett az élet több száz évvel ezelőtt, illetve mi vár majd ránk mondjuk egy évezred múlva. Vannak, akik már most időutazónak vallják magukat, és azt állítják, hogy a jövőből jöttek – de persze a legtöbbről hamar kiderül, hogy csak átverés az egész.

Számtalan film foglalkozott már az időutazással, rengeteg koncepciót láttunk már, amik különböző időgépeket ábrázoltak, a tudósok pedig nem tartják kizártnak, hogy egyszer képesek leszünk időt utazni. Nemrég egy kifejezetten ezzel foglalkozó csoportban fel is merült a kérdés, hogy vajon mennyibe kerülne építeni egy időgépet – az egyik ember válasza pedig egészen meghökkentő volt.

Elvileg 100 millió dollárba, azaz nagyjából 40 milliárd forintba kerülne egy egyszerű időgép elkészítése, amihez szükséges pár szuperkonduktor, illetve az az anyag, amiből az űrhajók is készülnek. Több specifikáció nem igazán derült ki, szóval jól látható, hogy nem professzionális az elképzelés, de közben előkerült egy olyan elmélet is az időutazással kapcsolatban, ami viszont kifejezetten hátborzongató.

Minden bizonnyal csak a múltba tudnánk utazni, a megjelenésünkkel pedig egy alternatív idősík keletkezne, amiben ott rekednénk. Vagyis minden időutazónak úgy kéne elbúcsúznia a szeretteitől, mintha a biztos halálba menne, mivel többé már nem találkoznának.

Ez viszont „turisztikai” szempontból még így is jó befektetés lenne, mivel rengetegen vannak, akik szívesen visszamennének az időben, és ott is maradnának egy nyugodtabb, boldogabb világban.

Sokan úgy gondolják, hogy már voltak időutazók, de ők sem tudtak visszatérni a saját jelenükbe. Rengetegen jeleket keresnek ezzel kapcsolatban, hátha vannak valahol hátrahagyott üzenetek, így nem meglepő, hogy nem egyszer volt rá példa, hogy időutazóknak néztek különböző régi festményeken, fotókon látható embereket – egy ilyen esetről szól az alábbi cikkünk is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás