promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hidegrázós felvétel készült a Napról, a NASA-nál megfagyott a levegő, mikor meglátták
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A NASA tudósai teljesen ledöbbentek, mikor meglátták ezt a Napon.

Sokan nem is tudják, mik azok a koronális lyukak, amelyek a Nap felszínén jelennek meg. Ezek azok a sötét foltok, amelyek tulajdonképpen a napkorona alacsonyabb hőmérsékletű és gyengébb röntgenintenzitású területei, nyitott mágneses mezővel rendelkező képződmények, amiken keresztül a részecskék kiáramlanak a Napból. Ezek a koronális lyukak úgy keletkeznek, hogy miközben az égitest egyre közeledik a szoláris maximumához, úgy emelkedik az aktivitás a felszínén.

Nem ritkaság ezeknek a lyukaknak a jelenléte, viszont most olyan felvétel készült róluk, ami még a NASA tudósait is megdöbbentette. Egészen különleges alakzatban lehetett most látni a koronális lyukakat, olyan volt, mintha a Nap rámosolygott volna a tudósokra, akik lefotózták.

A koronális lyukak okozta részecskekitörések valószínűleg a Földet is el fogják érni a napokban, és geomágneses vihart okozhatnak. A szakemberek azonban mindenkit megnyugtattak mindenkit, hogy ez egy gyenge kitörés volt, ami nem lesz komolyabb hatással semmire.

A mosolygós Nap híre bejárta az egész világot, a közösségi médiában megjelentek olyan mémek, amelyeken egymás mellet lehet látni a valódi égitestet és a Teletabik című gyermeksorozat babaarcú napocskáját, ami szintén mosolyogva kelt fel mindig a domb mögött. De olyan is volt, aki erről mintázta meg a saját Halloween tökét.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás