promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Atlantisz nem teljesen emberi civilizáció lehetett, bizonyítékot találtunk rá
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Poszeidón birodalma elképesztő fejlettségi szinten állhatott.

A rejtélyes Atlantisz talán nem is létezett, bár a görög filozófus Platón olyan részletes leírást adott róla, hogy egyszerűen hinnünk kell benne. A magasan fejlett ókori civilizáció néhány nap leforgása alatt pusztult el, feltehetőleg egy természeti katasztrófa következtében.

Alighanem a Földközi-tenger nyugati részénél, a Gibraltári-szoros közelében helyezkedhetett el a körkörös formájú szárazföldekből álló sziget, amelyet sokan viszont a legtöbben a kopár, mégis festői Szantorinivel azonosítanak.

Atlantisz nagyjából 12 ezer éve tűnhetett el a Föld színéről, ami elképesztő időtávlat, ráadásul akkoriban még nem is lett volna „szabad” ilyen fejlett emberi társadalomnak léteznie. Vagy éppen ebben rejlik a kulcs, hogy nem is (teljesen) emberi volt?

Általában kevesebb szó esik arról, hogy a bámulatos szigetet régen Poszeidón tengeristen birodalmának tartották. Neki pedig a feleségétől, Kleitótól öt alkalommal is ikrei születtek, ami valóságos csoda lenne, ha nem egy mitológiai történetről beszélnénk.

Matematikusok kiszámolták, hogy ennek majdnem nulla az esélye, de hogy egészen pontosak legyünk, 100 ezermilliárd emberből sikerülne kettőnek egy ilyen hatalmas bravúr. Ha azonban nemcsak a természetes megtermékenyülés jöhet szóba, akkor az esélyek máris jelentősen javulnak. Mindez azt jelentené, hogy 12 ezer éve már egyfajta lombikbébi programban vettek részt Kleitóék?

Aki mindezt szó szerint értelmezi, az könnyen juthat arra a következtetésre, hogy Poszeidón nem tengeristen lehetett, hanem egy olyan ember, aki földönkívüliek technológiáját vette igénybe. Az öt iker létrehozása (ráadásul mindegyik fiú volt) még ma is komoly próbatétel elé állítaná a tudósokat, ezek szerint tehát az atlantisziak a miénknél is magasabb fejlettségi szinten állhattak, ami kétségkívül lenyűgöző.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás