promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes változtatásra készül a YouTube, ami miatt már most rengetegen felháborodtak
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A YouTube aprócska lépésekkel igyekszik mindenkit afelé terelni, hogy váltsanak át prémiumra.

A mai világban elég sok fiatal influenszerként akarja keresni a kenyerét, és fontos, hogy ehhez TikTok-on vagy éppen YouTube-on is nagyot tudjon dobbantani. Csak ugyebár a mai világban ugyanúgy működik ez, mint Hollywoodban, vagy a legnagyobb zenei kiadóknál: nem elég a tehetség, kell egy óriási adag szerencse is.

A tartalomfogyasztás megváltozott, és a streaming uralkodik mindenhol. A két legnagyobb videómegosztó oldal továbbra is a YouTube, valamint a TikTok. A Facebook is igyekezett a videókat előtérbe helyezni, de ebben még fejlődniük kell a két nagy óriáshoz képest.

A YouTube-ot 2005 februárjában alapította három korábbi PayPal-alkalmazott, és a következő évben már le is csapott rá a Google. A fejlődéssel egyre jobb lett az oldal, de az magával hozta a reklámokat is.

Asztali gépen a YouTube reklámjait továbbra is ki lehet játszani különböző reklámblokkolókkal, de aki telefonon, vagy éppen okostévén használja, és idegesíti a dolog, az kénytelen előfizetni a prémiumra. Nem olyan rég a PC Fórum is beszámolt róla, hogy a felhasználók egymás után akár 5-10 reklámklipet is láttak a videók lejátszása közben.

A Google elismerte, hogy a közelmúltban jelentősen megnövelte az együtt, illetve egymás után lejátszott megszakíthatatlan reklámok számát, de ezt csak afféle tesztnek szánták. Ki kell ugyebár deríteni, hogy meddig feszíthetik a húrt.

Most a Leet vette észre Redditen, hogy ismét egy változás tart a YouTube-felhasználók felé. Úgy néz ki a platform fizetőssé akarja tenni 4K-s tartalmakat, egészen pontosan a 2160p felbontást.

Hivatalos bejelentés még nincs, és a módosítás csak néhány felhasználónál jelent meg, bár ők eléggé kiakadtak ezen. Tehát a Google ezt is csak teszteli, bár a minőségi videók fogyasztói remélik, hogy ezt nem fogják bevezetni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás