promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az év játék-botránya: kiszivárgott, hogy fog kinézni a GTA 6, nyilvánosan üzent a gamereknek a Rockstar Games
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rengetegen várják már a Grand Theft Auto következő részét, de egy illegális szivárgás sokak számára elrontotta az élményt.

Jelenleg minden idők második legsikeresebb játéka a 2013-ban megjelent Grand Theft Auto V, vagyis a GTA-széria ötödik része, így nem meglepő, hogy a gamerek már nagyon várják a Rockstar Games által fejlesztett sorozat következő fejezetét. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy pontosan mikor dobják piacra a játékot, viszont egyes források szerint egészen 2024-ig kell várniuk rá a rajongóknak – de most történt egy nagy port kavaró eset.

A minap kiszivárgott az internetre pár videó, ami állítólag a Grand Theft Auto VI-ból van, és ugyan még kicsit kezdetlegesnek tűnnek egyes felvételek, mindenképp ígéretesnek nevezhető a felkerült anyag – bár egyesek nem hitték el, hogy tényleg a GTA 6-ről van szó, de végül kiderült, hogy valódi gameplay-ek terjednek a világhálón, miután valaki, valahogy kilopta őket a Rockstar Games hálózatáról, és ezt a fejlesztő is megerősítette.

Az év játék-botránya kerekedett az esetből, hiszen eddig hatalmas volt a titkolózás a Grand Theft Auto VI-tal kapcsolatban, most pedig már olyan felvételek váltak elérhetővé, amiket jó eséllyel eredetileg csak 1,5 év múlva láthatott volna a nagyközönség – ez pedig több szempontból is szomorú, hiszen a játék még nincs olyan állapotban, hogy bele lehessen lesni, ráadásul ez meg is borítja a Rockstar Games stratégiáját az alkotás felfedését nézve.

A Rockstar Games egy nyilvános közleményt adott ki, amiben elmondta, hogy mindenki nagyon csalódott a szivárgások miatt, és mindössze fejlesztői anyagokról van szó, de szerencsére ez az eset nem lesz hatással az eddigi tervekre, szóval minden megy tovább, ahogy kell – vagyis: még tartanak a munkálatok, így mindenképp szebb/jobb lesz majd a végeredmény, ez a „támadás” pedig nem gyengíti meg a kiadót.

Itt lehet megnézni a Rockstar Games közleményét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás