promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA elképesztő bejelentést tett a Marssal kapcsolatban, sokan vártak már erre a hírre
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos dolgot jelentett be az űrhajózási hivatal.

Elképesztő sok cikk érkezik a NASA marsi missziójáról, ahol az elkövetkező években fontos kérdésekre derülhet fény, többek között a Jezero-kráterben az élet lehetséges nyomait is megtalálhatják a NASA marsi szuperkütyüjei. Most a hivatal emberei azt vizsgálják, hogy lehet fenntarthatóvá tenni a planétára érkező emberek számára a bolygót.

A szakértők már korábban is komoly vizsgálatokat folytattak, hogy lehetséges-e növénytermesztés a vörös bolygón, hiszen egy efféle megoldással könnyebben fenntarthatóvá válna olyan űrmisszió, amelyben emberek is részt vesznek. Több tudós végül arra jutott, hogy a Mars talaja alkalmas növénytermesztésre, sőt, a NASA kísérletei is alátámasztják ezt az elméletet.

A dolog azonban nem ilyen egyszerű, mivel a vörös por és homok tele van sókkal és ásványi anyagokkal, sok növénynek éppen ezért alaposan meg kell küzdenie a túlélésért. Egy új tanulmány, amelynek eredményeiről az IN magazin is beszámolt most előállt egy lehetséges megoldással.

Lucernanövényeket javasolnak. Ez a növény ugyanis szerintük képes lenne túlélni a vulkanikus talajban is. A lucernanövényeket ugyanis trágyaként lehet majd használni a vörös bolygón az elmélet szerint. Több kutatás is bebizonyította, hogy ugyanolyan egészségesen tudott növekedni a marsi talajban, mint a földiben. Ez a fejlemény pedig még rengeteg lehetőséget tartogat a jövőre nézve.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás