promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes képet hozott nyilvánosságra a NASA, a világűrből fotózták
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szomorú képeket hozott nyilvánosságra az amerikai űrhajózási hivatal.

Az elmúlt időszakban szinte minden tekis témákkal foglalkozó magazin és újság tele volt a NASA marsi missziójának sikeres felfedezéseivel, a Perseverance marsjáró adat- és leletgyűjtésével, valamint fantasztikus tudományos felfedezésekhez hozzájáruló megfigyeléseivel. Ám most a NASA nem egy újabb nagy felfedezésről számolt be, hanem egy olyan videót tettek fel a YouTube-ra, amely garantáltan sokkolni fogja az olvasókat.

Pár napja volt a 2001. szeptember 11-i terrortámadás 21. évfordulója, a NASA pedig most megmutatta újból, hogy nézett ki a tragédia az űrből. A World Trade Center elleni támadás 21. század nyitánya volt, egy olyan sorsfordító esemény, amely után teljesen megváltozott a világ, a dolgaink és a fogalmaink is hirtelen változáson estek át. Aki emlékszik a híradásokra, sosem felejti, és még valószínűleg azt is pontosan meg tudja mondani hol volt éppen, és mit csinált, aki más fontos dologra nem szokott emlékezni. Bármennyire régen is volt, generációs sokként égett tudatunkba.

A tudomány amúgy ezt a fajta emléket vakuemléknek nevezi.

A Techworld is megírta, hogy a NASA nyilvánosságra hozta azt a képet, amelyet 21 évvel ezelőtt készítettek az Expedíció 3 parancsnoka, Frank Culbertson, aki a támadás napján a Nemzetközi Űrállomáson tartózkodott. Amikor értesült az eseményekről, azonnal elkezdte fotózni a Földet az űrből, amint az űrállomás New York fölé ért. A fénykép elképzelhetetlen sok tragédiáról mesél, de mindezt a makrokozmoszból szemlélteti. A videó felkerült a YouTube-ra is, itt is meg lehet nézni, hogy miylen képeket készített a szakember az űrből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás