promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA eddig sosem látott, csodálatos felvételt közölt a világűrről – Olyan káprázatos a látvány, hogy rögtön elgondolkodunk az élet értelmén
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egészen elképesztő az a kép, amit a NASA nyilvánosságra hozott egy csillagködről.

A NASA munkássága manapság kiemelten sok embert érdekel, hiszen az űrügynökség folyamatosan olyan érdekességeket oszt meg a világgal, amik egészen elgondolkodtatóak. A tudósok azon vannak, hogy megfejtsék a világűr rejtélyeit, még úgy is, hogy minden válasz után legalább 5 újabb kérdés merül fel. A körülöttünk keringő Holdat már egyszer meghódítottuk, de még mindig vannak titkai, amiket hamarosan az Artemis misszió fog felfedni a kutatók reményei szerint – nagy kár, hogy az indulást már kétszer is el kellett halasztani különböző bosszantó műszaki hibák miatt:

Természetesen az Artemis I kellemetlen felsülésén kívül is aktívan töltik az idejüket a NASA szakértői, hiszen minden bizonnyal jelenleg is elemzik azokat a fantasztikusan részletgazdag felvételeket, amiket a James Webb űrtávcső készített az utóbbi hetekben a világűrről. Az eddigi képek pillanatok alatt bejárták a világhálót, hogy mindenki megcsodálhassa őket, most pedig egy újabb lélegzetelállító fotót köszönhetünk ennek a szerkezetnek, ami új korszakot indított az űrkutatásban.

A NASA egy eddig sosem látott felvételt közölt, amit a James Webb űrtávcső készített a Tarantula-ködről, és a mögötte lévő rengeteg galaxisról. A káprázatos csillagköd a formája miatt kapta ezt a különleges nevet, és azért olyan fontos a csillagászoknak, mert a Tejúttal ellentétben ez hihetetlenül gyorsan hozza létre az újabb csillagokat – ráadásul még kifejezetten közel is van hozzánk.

A James Webb űrtávcső felvétele a Tarantula-ködről nemcsak gyönyörű, hanem egészen gondolatébresztő is, hiszen azt a rengeteg csillagot látva az ember elgondolkozik azon, hogy vajon hol is van a helye az univerzumban, illetve mi is valójában az élet értelme – a NASA pedig pontosan tudja, hogy a közönség mennyire kedveli ezeket a posztokat, hiszen a legtöbben pont, hogy az ilyen fotók miatt követik az űrügynökség Instagram oldalát.

Itt lehet megnézni a NASA és a James Webb űrtávcső friss képét a Tarantula-ködről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás