promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas bejelentést tett a NASA, az egész emberiség erre fog figyelni 2023-ban - új fázisába lép az UFO-kutatás
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az azonosítatlan repülő tárgyak kutatása új fázisába lép nemsokára. 2023 közepére lehetnek már eredmények.​

Az elmúlt időszakban a NASA a marsi projekttel, a Perserverance marsjáró sikeres küldetésével, illetve a James Webb űrtávcső sikeres üzembe helyezésével nagyon erős ugródeszkákat épített a világűrben, hoyg az embersiég egyre többet tudhasson meg az őt körülvevő univerzumról. Ezzel párhuzamosan pedig a szakértők és szakemberek elkezdték vizsgálni az azonosítatlan repülő tárgyakat is, amelyeket a Föld légkörében kaptak lencsevégre. A NASA amúgy UAP-okról beszél már a kutatás során, amely azonosíthatatlan égi jelenséget jelent, ők kerülik az UFO kifejezést.

A NASA-nál megfiygelhető egyfajta oldódás és nyitottság a téma iránt, júniusban már történt egy bejelentés azzal kapcsolatban, hogy hivatalosan is kutatni fogják ezeket. Ám mostanáig keleltt várni, hogy konkrétumok is kiderüljenek, és ami a legfontosabb, hogy konkrétabb dátumokat is kaptunk, hogy mikorra várható eredmény, hivatalos beszámoló a vizsgált felvételekkel kapcsolatban.

A Rakéta most a Space. com írása alapján számolt be róla, hogy a kutatócsportok már konkrétan kijelölték azt az irányt is, amely mentén elindulhat a kutatás, a végcél pedig az, hogy az ismeretlen repülő tárgyak eredetét felfedjék.

A projekt 100 ezer dollárba fog kerülni, és a mostani kutatást David Spergel asztrofizikus, a New York-i Simons Alapítvány elnöke vezeti majd - számol be róla a lap. A vizsgálóbizottság 15-17 főből áll majd, abban vezető tudósok, légibiztonság-szakértők, és többek között mesterséges intelligenciával foglalkozó kutatók is részt vesznek majd.

A kutatás 9 hónapig fog tartani, így 2023 közepén jöhetnek majd leghamarabb az eredmények.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás