promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tudtad, hogy az Instagramodról minden anyagot letölthetsz magadnak? – Mark Zuckerberg megőrizte neked még a storykat is
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan juthatsz hozzá a fotókhoz és videókhoz.

Az Instagramot körülbelül 1,4 milliárd ember használja rendszeresen, kétségtelen tehát, hogy napjaink egyik legnépszerűbb közösségi oldaláról van szó. Alighanem sokan úgy hiszik, hogy az oda feltöltött fotók és videók egy idő után hozzáférhetetlenek lesznek, sőt elvesznek, pedig minden személyes anyagunk lementhető – igen, még a storyk is.

Egy holland oldal árulta el ennek a trükkjét, ami nem is olyan nagy ördöngösség. A legtöbb felhasználó alighanem a storyk elvesztését hiányolja, amelyek egyetlen nap után automatikusan eltűnnek, pedig sokszor kellemes emlékeket őriznének számunkra.

Mark Zuckerberg, vagyis a Meta anyacég azonban mindent megőriz, amit valaha kiposztoltunk, vagyis ezekről az anyagokról sem kell lemondanunk. Ez persze a privát szféránk védelme szempontjából megkérdőjelezhető eljárás, de ilyen apróságokkal jelen esetben nem kell törődni.

A feltöltött fotók és videók letöltéséhez egy PC-n kell bejelentkezni az Instára. Ezután kattints a profilképedre a jobb felső sarokban, ahol megtalálod a Beállítások (Settings) opciót. Lépj be, és válaszd ki az Adatvédelem és biztonság (Privacy and Security) fület.

Kattints rá, és a listán kicsit görgess lejjebb, hogy megtaláld az Adatok letöltése (Data download) lehetőséget, ahol a Letöltés kérése (Request download) nevű linkre tudsz ráklikkelni.

Ezután már csak azt az e-mail címedet kell megadnod, ahová a teljes cuccot várod. A holland oldal szerint tanácsos mindezt HTML formátumban kérni, mert az böngészhető a legkönnyebben. A Tovább (Next) gombra kattintva, és a jelszavadat megadva a letöltést már végre is hajtod.

Az Instagram tájékoztatása szerint akár két hét is eltelhet, mire megkapod az e-mailt, de a gyakorlatban ez az esetek többségében már másnap megtörténik. Tömörítve, zip fájlként érkezik az anyag, több mappára bontva, amelyek közt nem túl nehéz az eligazodás.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás