promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Használsz otthon számítógépet? Akkor nagyon fontos, hogy erről tudj spórolási szempontból is
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos kis tudásanyag számítógéphasználóknak.

akik rendszeresen használnak számítógépeket, asztali PC-ket vagy éppen laptopokat otthonukban vagy a munkahelyeiken, mindig szembetalálkoznak azzal a kérdéssel, hogy vajon mikor vagy éppen hányszor érdemes kikpacsolni a kütyüt. Sosem kell, esetleg elég havonta vagy hetente egyszer? De lehet, hogy sokan amellett vannak, hogy igazából minden nap ki kell kapcsolni azt a munka vagy az otthoni tevékenység után?

A kérdés természetesen kap még csavarokat azzal is, hogy mi a hibernálás és az alvó állapot között a különbség, mikor melyiket érdemes használni napközben.

Szóval milyen gyakran érdemes kikapcsolnni a számítógépet? A nagy válasz előtt nézzünk egy kis kikapcsolási-hibernálási ismeretkalauzt, amely a Rakétán jelent meg. Már az elején szögezzük le, hogy az alvó állapot és a hibernálás nem váltja ki a számítógép újraindítását vagy éppen kikapcsolását. Alvó állapotból amúgy hamarabb tudjuk felébreszteni a gépet, mivel a memóriába tölti a munkamenetet a gép, ám így több energiát is fogyaszt a gépünk.

Az alvó állapottal amúgy meghosszabbíthatjuk a számítógépalkatrészek megbízható működésének időtartamát is. Erről pedig Ajay Gupta, a HP műszaki igazgatója a Digital Trendsnek is beszélt.

A számítógép kikapcsolása azonban felér egy nagytakarítással is, mivel ilyenkor a gép törli az éppen folyó folyamatokat. A legtöbb szakértő egyetért abban, hogy a heti egyszeri kikapcsolás és újraindítás ideális lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás