promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az oroszok is elcsíphettek egy idegen lényt, az állambiztonságiak vallatóra fogták
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Vékony Bobnak nevezett földönkívüli állítólag diplomáciai küldetéssel érkezett.

A leghíresebb ufóbaleset az amerikai Roswell közelében történt 1947-ben, amely során állítólag földönkívüli lények is fogságba, illetve emberi megfigyelés alá kerültek. Kevésbé ismert, hogy az oroszok is kaptak már el idegeneket, de ezt nem verték nagydobra.

A Skinny Bob (Vékony Bob) névre keresztelt idegent a KGB (Állambiztonsági Bizottság) őrizte, és feltehetőleg megpróbált minél több használható információt kinyerni tőle. Egy szovjet tudós még videót is készített a különös lényről, akit nem nehéz földönkívüliként azonosítani.

A nagyfejű lény valóban meggyőzően mozog, pislog a felvételen, és dermesztően hosszú végtagokkal rendelkezik. A korabeli technikával meglehetősen nehéz lett volna ennyire hitelesnek tűnő anyagot készíteni, például egy embert beöltöztetni, vagy egy robotot használni Vékony Bob eljátszásához.

De mikor is történt mindez? A videó 2011-ben került nyilvánosságra, egy Ivan nevű Reddit-felhasználó posztolta, azzal a megjegyzéssel, hogy az idegen bő 39 fényév távolságból, a Zeta Reticuli csillagrendszerből érkezett, és pechjére éppen Oroszországban landolt – de fogalmunk sincs, hogy mikor.

Állítólag diplomáciai küldetéssel indult útnak, ám a felvételen úgy tűnik, mintha inkább fogságba ejtették volna. Több szakértő szerint meglehetősen humanoid formájú, nem túl egzotikus ahhoz képest, hogy milyen távolról érkezett, ez pedig gyanakvásra adhat okot.

„Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy az idegenek valóban két lábon járnak-e, vagy nagy zöld szemük van”

– mutatott rá Sam Levin oxfordi kutató arra, hogy fogalmunk sincs, milyen életformák fejlődhettek ki idegen bolygókon, ezért semmiféle külső megjelenést nem zárhatunk ki eleve. Az orosz videó tehát éppúgy lehet igazi, mint hamisítvány, vagyis egy cseppet sem jutottunk közelebb a rejtély megoldásához.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás