promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztő bejelentést tett a NASA, az emberiség megtudhatja az igazságot a Marsról
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos kérdésekre kaphatunk válaszokat.

A NASA szerdai sajtóközleményében, amelyből a Qubit szemezgetett, leírják, hogy a Curiosity marsjáró kutatásai lassan felfedhetik, hogyan lett fokozatosan egyre szárazabb a vörös bolygó 3 milliárd évvel ezelőtt. A Mars éghajlata ugyanis ekkor kezdett megváltozni, sőt, korábbi kutatások arra is rávilágítottak, hogy akár még 2 milliárd évvel ezelőtt is lehettek olyan területek a bolygón, amelyek lakhatók lehettek.

A Curiosity amúgy elképesztően fontos kutatásokat végez a Marson, a szuperkütyübe épített fejlett laboratórium segítségével pedig elemzi is a leleteket.

A Gale-kráterben az átmeneti zónában a marsjáró többek között víz által szállított üledékeket is talált. A marsjáró már tíz éve szeli a bolygót, és igencsak meglátszanak rajta az öregedés jelei, ám egyelőre biztonságosan működik.

Közben a nemrégiben a Marsra érkező Perseverance nevű marsjáró egy ősi folyódelta vizsgálatát végzi éppen. A kutatók pedig nagyon reménykednek abban, hogy egykori marsi életre utaló szerves molekulákat is talál majd a gép. Így pedig elképesztő tudományos felfedezés is lehet a vége a Perseverance projektjének, az emberiség pedig végre megtudhatja, hogy volt-e valaha élet a Marson.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás