Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Windowst használsz? Ha nem akarod, hogy feltörjék a géped, akkor mindenképpen frissítened kell

Windowst használsz? Ha nem akarod, hogy feltörjék a géped, akkor mindenképpen frissítened kell

Tech & Tudomány

Windowst használsz? Ha nem akarod, hogy feltörjék a géped, akkor mindenképpen frissítened kell

Tech & Tudomány

Promotions 09:39

Akiknél be van állítva az automatikus frissítés, náluk már valószínűleg meg is történt a dolog.

Mondhatni szépen terjed a Windows 11, de a többség még nem szívesen vált át a Windows 10-ről. Mindig ez szokott történni, hogy ha érkezik egy új operációs rendszer – a felhasználók többsége szeret kivárni.

Jelen állapot szerint Windows 10 Home, Windows 10 Enterprise, Windows 10 Pro, Windows 10 Education és iOT Enterprise verziók 2025. október 14-ig kapják meg a szükséges frissítéseket, vagyis addig lesznek támogatva, onnantól pedig érdemes átállni a Windows 11-re.

A felmérések szerint még rengetegen használják a Windows 10-es rendszert, de aki időközben váltott 11-re, az teljesen megvan vele elégedve.

Mindegy melyik operációs rendszer nálunk a favorit jelenleg, mindenképpen érdemes frissíteni. A Leet a The Verge információi alapján egy igazán fontos dologra hívta fel a figyelmet, ez pedig a Follina nevű támadás.

Májusban sikerült kinyomozni, hogy egy Microsoft Wordöt és hasonló szövegszerkesztőket érintő hibajelenséget használnak ki a hackerek. Sok esetben elég volt ehhez egy látszólag teljesen ártatlan Word dokumentum letöltése vagy megtekintése, mely a legrutinosabb felhasználóknál is becsúszhat.

Windows 10 esetében a KB5014699 névre hallgató, míg Windows 11 esetében a KB5014697 számozást viselő javítócsomagot kell mindenképpen telepítenünk, ami már szerda óta elérhető.

Ha nem frissítünk, akkor illetéktelenek módosítani tudják a számítógépen őrzött fájljainkat, külsős programokat tudnak telepíteni, és akár új felhasználói fiókokat tudnak létrehozni.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria