promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Földönkívüliek tűntek fel a Nemzetközi Űrállomáson? Egy orosz űrhajós osztotta meg a hátborzongató fotót
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szergej Korszakov ért hozzá, hogy a szívbajt hozza az emberiségre itt a Földön.

A Nemzetközi Űrállomás (ISS) a Földünk igazi megfigyelője. Szóval ha repülőcsészealjak cikáznának a bolygónk körül, azt több mint valószínű, hogy kiszúrnák. Persze ilyenkor szokták rávágni az UFO-szakértők, hogy ha már ilyen fejlett űrhajók szimatolnának itt, akkor valószínűleg el tudnák rejteni magukat az emberi szem elől.

Ezt hagyjuk meg a sci-fi íróknak és az X-aktáknak, mivel a tudomány jelenlegi állása szerint földönkívüliek még nem vették fel velünk a kapcsolatot.

Persze az ISS úrhajósai olykor látnak fura dolgokat, de mindenre szokott lenni tudományos magyarázat.

A hvg.hu számolt be róla az IFL Science cikke alapján, hogy nem olyan rég levált a Nemzetközi Űrállomásról a Progress MS-18 névre keresztelt teherűrhajó, ami egy kis ellátmányt szállított. Csak az orosz Szergej Korszakov űrhajós észrevett az ablakból valami furát.

„A Progress MS-18 sikeresen leválasztva. Azonban kik azok, akik ott figyelnek minket?”

- írta sejtelmesen a képhez Korszakov.

Az űrhajó fényei miatt tényleg első ránézésre úgy tűnik, mintha földönkívüli lények, vagy fura robotok gubbasztanának a Progress MS-18 szélén. Bár az orosz űrhajós csak poénnak szánta, vannak, akik már elkezdtek kommentekben összeesküvés elméleteket gyártani.

A lap megemlítette, hogy teherűrhajó nem tért vissza, hanem a Csendes-óceán felett elégett a légkörben. Az MS-18 oxigént, vizet, és kutatóeszközöket is szállított.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás