promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kísérteties fotót küldtek a Marsról, a NASA azonnal nyilvánossá tette, és az internet elszabadult
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem ez az első eset, hogy egy kép nyilvánosságra kerülése után elszabadulnak a gondolatok.

A Marson a NASA történelmi projektet teljesít, és elképesztően sok adatot és leletet is gyűjt a vörös bolygóról, amelyeket továbbit is a szakértőknek és tudósoknak. A Mars és az űrkutatás elképesztő népszerűségnek örvend a Google keresőjében is. A Perseverance névre hallgató marsjáró például az elmúlt hónapokban az internet egyik sztárja lett. 

De az utóbbi időkben csupa újdonság érkezik a Marsról, példul modelleztek egy helikopterezést is, sőt, még egy videó is felkerült a nagy eseményről a YouTube-ra. Amúgy az Ingenuity az első repülő eszköz, amit az ember a Marson kipróbált, és eddig nagyon sikeres volt a projektben, amire elkészítették, vagyis abban, hogy megmutassák vele, hogy lehetséges a Marson való repülés. 

De a rengeteg Marsról érkező videó és kép között akadnak nagyon érdekesek is, amelyekkel kapcsolatban elszabadulnak a teóriák is az interneten Ilyen volt például a "marsi kapu" sztorija, és most ilyen az a fotó, amely sokak szerint egy marsi növényt ábrázol.

A Curiosity Mast Camera készítette felvételeken az ArtAlienTV szúrta ki azt a bizonyos képkockát, amely első látásra akár egy növény is lehet, ezzel kapcsolatban pedig több feltételezés is felkerült a világhálóra. A The SETI Institute próbálta tisztázni a feltételezéseket, mely szerint egy keményebb ásványi ér lehet ez, amely az után is így maradt, hogy a körülötte lévő kőzet erodálódott.

(via Rakéta)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás