promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mobiltelefonozol, most is? Van egy rendkívül fontos dolog, amiről jó, ha gyorsan értesülsz
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos kérdésre kaphatsz választ.

Sok magyarban, így biztos benned is megfogalmazódott már az élet nagy kérdései mellett félhomályban, hogy vajon érdemes-e időnként újraindítani a telefont, árthat-e neki az, hogy túl sokáig van egyhuzamban bekapcsolva, esetleg az a legjobb, ha sosincs újraindítva? Éppen, hogy a sok újraindítással árthatunk neki a legjobban? 

És persze még akadnak kérdések.

Biztos, hogy megesett, hogy újraindítottad már akkor, amikor például túl sok alkalmazás volt egyszerre megnyitva, a telefon pedig elkezdett lassulni, te pedig az újraindítást láttad a legjobb megoldásnak a probléma megoldására. Az újraindítás a telefon memóriahasználatának fényében válik egy fontos feladattá néhanapján, hiszen a RAM-ot néha igazán megterheli a sok adat. A memóriában bent ragadt alkalmazások ugyanis okozhatnak kisebb fennakadásokat.

A Lifehacker ezért például heti egyszeri újraindítást javasol.

A Rakéta most ezt a kérdést is firtatva a Time magazint idézi, ahol többek között Kyle Weinst is megszólaltatják, aki egy szakértő ebben a témában, ő a iFixit oldal alapítója, annak a lapnak a feje, amely az otthoni készülékek szerelésére szakosodott. Weinst ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a telefont megéri évente egyszer teljesen lemeríteni, mert ezzel hozzájárulhatunk a töltési ciklus újrakalibrálásához, így pedig a jobb üzeimdőhöz.

Több oldal is a heti egyszeri újraindítás mellett foglal állást, hogy a memória tisztuljon. Ám ez az Androidos telefonokra vonatkozik, hiszen az iPhone-ok esetében van lehetőség memóriát törölni úgy is, hogy nem indítjuk újra a telefont.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás