promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csoda vagy káprázat? Visszafele folyik a víz és felfele gurulnak a dombon az autók
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Románia egyik községénél, Máramaros egyik dombján rendkívül fura dolgok történnek, amire mai napig nincs magyarázat.  Az autó gyújtás nélkül, "üresben" felfelé gurul a dombon, az útra öntött víz pedig a gravitációnak fittyet hányva felfelé kezd el csordogálni. De mi lehet a magyarázat?

Mivel szabolcsi lány vagyok és nincs messze ez a hely, gondoltam meglesem a romániai csoda helyet, ahol fordított gravitáció működik. Mikor a helyszínre értünk nem értettem mit kell nézni? Dombok, fák és egy kietlen hosszú út.

A sofőr egyszer csak megállt, leállította a motort és üresbe tette a gépjárművet. Négyen ültünk az autóban és egyszer csak megmozdult velünk az autó és lassan, de elkezdett felfelé a dombon gurulni.

Nem hittem a szememnek, sem annak, amit éreztem. Kipattantam az autóból és elkezdtem lefele futni a dombról. Alig bírtam futni, kapkodtam a levegőt, míg visszafelé pedig éreztem, hogy valami láthatatlan erő húz felfelé.

Nem sokkal később vízmértékkel érkeztek mérnökök, ugyanis sokan vizuális csalódásnak tulajdonítják a helyet és nem  fordított gravitációnak. Azonban nincs egyértelmű bizonyíték egyik verzióra sem.

Sokan készítettek már filmet annak bizonyítására, hogy a szemünk nem csal, valóban a tudomány itt sakk-mattot kapott. Van, aki az ördögi helynek tartja a fizikának ellentmondó erőket, van, aki szerint az agyunk űz tréfát velünk és ez nem is egy domb csak ferde a horizont és mi hisszük, hogy egy dombon állunk. A videót nézők között volt, aki ördögöt emlegetett, volt, aki mágneses erőket vélt felfedezni és akadtak földöntúli elképzelések is.

Mindenesetre mutatunk egy videót is a helyről, de akár érdemes ellátogatni is ide.

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás