promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA olyan lenyűgöző felvételt közölt a Földről, hogy mindenkinek elállt a szava
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mindig rá kell csodálkoznunk, hogy mennyire gyönyörű a bolygó, amin élünk.

A NASA már sok-sok évtizede azon van töretlenül, hogy feltárja az emberiség előtt a világűr folyton izgalmas titkait, és egyre többet tudjon meg a különböző bolygókról, égitestekről. Szinte hihetetlen belegondolni, hogy lassan már 53 év telt el azóta, hogy először járt ember a Holdon, és hogy jelenleg hol tart a tudomány – de van, ami mindig állandó marad: a Föld bolygó szépsége.

A NASA nemrég kirakott egy csodálatos felvételt, amit 1967. november 9-én készített emberi legénység nélkül az Apollo 4 űrhajó. A 16 ezer kilométeres távolságból lőtt fotón elénk tárul a Föld, és annak felfoghatatlan gyönyörűsége, ami a visszajelzések alapján mindenkit megbabonázott – vagyis a kép tökéletesen elég volt ahhoz, hogy az emberek újra más szemmel tekintsenek a bolygónkra.

A nagyjából 55 éves felvétel nemcsak bizonyítékkal szolgál a kétkedőknek, hogy kerek a Föld, hanem emlékeztet minket arra is, hogy milyen különleges helyen élünk, és mennyire fontos, hogy megvédjük azt – hiszen ha egy mai fotót néznénk meg a bolygónkról, akkor valószínűleg egyből látnánk az aggasztó változásokat.

Itt lehet megnézni a NASA képét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás