promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hátborzongató: a Marsról beszélt a sztárprofesszor, majd olyan kijelentés hagyta el a száját, amitől azonnal újragondolsz mindent
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fokozódó figyelem, Mars, NASA. Majd egy sztárprofesszor.

Az utóbbi időben a Perseverance marsjári vörö bolygóbeli küldetését óriási médiafigyelem övezte, ritkán történik ilyen, de nemcsak a tudományos szaklapok, de a napilapok és bulvárújságok is sokszor főoldalon hozzák a fejleményeket. Persze sokszor megesik az is, hogy valamiféle összeesküvés-elmélet gyanús dolog keveredik be a valóságba, ilyen volt például a korábban nagy szanzációként közölt, lehetséges "marsi kapu"-ról készült kép is. 

Sokan azonnal átjárót szimatoltak meg a Mars és a Föld között, és már meg is érkeztek az elméletek arra vonatkozóan, hogy a földi istenek a Marsról jöttek, teleportáltak a Földgolyóra.

És hogy kik lehetnek az igazi marslakók? A témába egy brit sztárporofesszor is megszólalt méghozzá egy hosszabb interjú során, amelyet a BBC-nek adott. Brian Cox, a Manchesteri Egyetem sztárprofesszora, fizikusa azt mondta, hogy simán megeshet, hogy mi, emberek vagyunk a marslakók, mivel az emberiség a történelme során még egyetlen idegen fajjal sem tudtunk kapcsolatba lépni, lehet, hogy mi vagyunk az egyetlenek az egész univerzumban. A miénkhez hasonló értelmes élet ugyanis ritka lehet.

Cox szerint az emberiségnek kötelező felfedezni a Marsot, hiszen elérhető távolságban van, és az ember nem élhet egyedül a Földön.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a NASA mikorra tervezi asztronauták küldését a Marsra, és már azt is bemutatták, hogy milyen járművekkel, technológiával hóditaná meg a bolygót:

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás