promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bevetik az atomfegyvert? - Megszólalt az orosz vezetés
Borítókép:  Illusztráció/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kiderült, hogy mit tervez Oroszország az atomrakétáival.

Az orosz-ukrán háborúban folyamatos a kérdés, hogy vajon Oroszország képes lenne-e atomfegyvert bevetni. Legutóbb például szerveztek egy katonai gyakorlatot, amin nukleáris rakéták indítás gyakorolták a lengyel és a litván határ közelében.

Eddig ez a kétség eléggé félelemben tartotta a nyugati vezetőket, és az egész világot, most az oroszok tagadják, hogy ilyen tervek lennének.

„Oroszország nem használ atomfegyvert Ukrajnában”

– hangoztatta a Kreml.

Alekszej Zajcev, a külügyminisztérium szóvivője az újságíróknak azt mondta, hogy az atomfegyver – amiről a nyugati tisztviselők nyilvánosan beszéltek – nem alkalmazható Moszkva által az Ukrajnában végrehajtott különleges katonai műveletre.

Korábban számos szakértő figyelmeztetett arra, hogy Oroszországnak az ukrán ellenállás leküzdésére és az inváziót követő jelentős katonai sikerek elérésére irányuló küzdelmei nem haladnak a legjobban, ezért Vlagyimir Putyin valamilyen nukleáris csapást hajthat végre.

A múlt hónapban William Burns, a CIA igazgatója kijelentette:

hogy tekintettel az oroszok által Ukrajnában elszenvedett kudarcokra, „egyikünk sem veheti félvállról azt a fenyegetést, amelyet a taktikai nukleáris fegyverekhez vagy kis hatóerejű nukleáris fegyverekhez való esetleges folyamodás jelentene.”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás