promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes: így fog kinézni a Föld a jövőben, Magyarország szuperkontinensre kerül - A szakértők eljátszottak a gondolattal, mi lesz majd
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglepő kép a jövőről.

Az valószínűleg senkinek nem meglepetés, hogy mivel Földünk kontinensei folyamatosan mozgásban vannak, így a térkép is folyamatosan mozgásban van, ám mi ebből semmit nem érzéeklünk, mivel ez a mozgás nagyon lassú. Olyan apró léptékben, mint egy emberélet ebből semmi nem fogható fel. Ám más a helyzet akkor, ha tudósok és szakértők nekiveselkednek, hogy bonyolult számítgatások után megmutassák nekünk a feltételezett jövőt, hogy mi történhet majd ezen mozgások következményeként.

A szakemberek most egy gigantikusat, 250 millió évet ugrottak előre, és ha feltételezzük azt, hogy akkor még ezek a földrajzi és országnevek lesznek majd a civilizációnk tankönyveibe, és ők is hasonló körülmények között fognak élni, akkor egészen megdöbbentő változással találhatjuk szembe magunkat.

Ha a jelenlegi viszonyokból indulunk ki, akkor bizony az amerikai Yale Egyetem és a Japán Tenger-Föld Kutató Hivatal közös kutatása szerint negyedmillió év múlva Észak- és Dél-Amerika teljesen összeolvad, egyetlen konzisztens kontinenssé. A Karib- és a Jeges-tenger eltűnik majd a térképről.

És hogy Európa, így pedig Magyarország hol helyezkedhet majd el a lemezmozgások következtében?

Meglepő, de a kutatók számításai szerint az összeolvadó Amerika csatlakozik majd Eurázsiához is, így pedig létrejön egy szuperkontinens, mint egykor a Pangea volt. Nem lesznek tehát szinte áthatolhatatlan óceánok a kontinensek között.

Az újonnan létrejövő szuperkontinensnek Christopher Scotese, a Northwestern Egyetem professzora Pangea Proximának nevezte el.

Itt pedig térképre vetítve is láthatjátok a mai országok neveit feltüntetve, hogy nézni ki az új szuperkontinens:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás