promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dermesztő: az üres temetőben hirtelen rengetegen lettek, mégsem volt ott senki, Elon Musknak is köze van a különös történéshez
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Tesla, temető, és emberek ott, ahol igazából nincsenek is. Rejtélyes és titokzatos videó.

A Rakéta beszámolója szerint a TikTok-ra került fel egy elsőre meglehetősen furán hangzó történet és egy videó is, amelyben egy Elon Musk-féle ikonikus csúcsverdával hajtanak el egy üres temető előtt. A kocsi kijelzője azonban mintha teljesen megzavarodna, mivel a sírok között ember formájú, ütközés szempontjából potenciális veszélyfrorásokat észlelnének az autó szenzorai. Pedig a temető ebben az időpontban üres volt.

A felvételeket először publikáló tudományos oldal, az IFLScience is feltette a kérdést, hogy mégis mi történehetett az üres temető mellett az adott időpontban, és a Tesla miért azaonosíthatott veszélyforrásokat a közelben?

Azt tudni kell, hogy a Teslában 8 kamera és 12 ultrahnagos szenzor figyelte az autó környékét. Így az is simán elképzelhető, hogy ezek egyszerűen meghibásodtak, vagy éppen valamiféle szoftveres probléma lépett fel. Azt is tudni kell, hogy a finom műszereket a Tesla mérnőkei úgy kalibrálják, hogy mindig a legnagyobb biztonságra törekednek, az elmúlt időszakban például nagyon sok panasz érkezett fantomfékezésekről. Az autó fékezett, pedig nem is volt a környéken semmi.

Ez mind-mind a túlbiztosítás miatt történik. Így logikus magyarázatnak tűnhet a szellemek létezése mellett, hogy a temetőben egyes tárgyakat azonosítottak veszélyforrásként az autó szenzorai és kamerái.

Ám biztos magyarázat nem született a hátborzongató eset kapcsán. A Youtube-on amúgy több esetről is látható videó, sőt, egyesek direkt behajtanak temetőkbe a teslájukkal, hogy kipróbálják a szenzorok szellemérzéklését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás