promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csupán a kezével fizet egy férfi a boltokban: pénztárca és bankkártya nélkül intézi a bevásárlást, elképesztő történet
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már ez is megtörténhet.

A bevásárlás és a vásárlás Magyarországon is az egyik legközpontibb téma lett az elmúlt években, először a koronavírus-járvány, majd utána az orosz-ukrán háború kitörése után az életünk egyik legfontosabb témája lett a bevásárlás. Talán sokkal jobban odafigyelünk már az akciós újságokra, különféle boltok akciós szórólapjaira is, és sokkal érzékenyebbenk vagyunk az árváltozásokra is.

Ám valószínűleg a bevásárlással összefüggő technikai és technológiai újdonságokra, illetve érdekes történetekre is jobban odafigyelünk már. ezért is söpörhetett végig az elmúlt napokban egyelképesztő hír az interneten, amelynek főszereplője egy bizonyos Patrick Paumen.

Aki mindig hatamas feltűnést kelt a vásárlásai végén, ha fizetni szeretne. A férfi sem készpénzt, sem bankkártyát, sem pedig mobiltelefont nem használ akkor, amikor fizetnie kell a pultnál, egyszerűen a kezét használja, ezzel pedig mindenkit meglep.

A bőr alá helyezett mikrochipek piaca az elmúlt években kezdett felpörögni, egy brit–lengyel cég, a Walletmor például már több mint 500 olyan implantátumot értékesített - írta meg a BBC-re hivítkozva a HVG. A kütyü egy grammot nyom, és nem nagyobb egy rizsszemnél. A chip hatósági jóváhagyással is rendelkezik, bárhol lehet vele fizetni, ahol a hagyományos bankkártyás fizetés rendelkezésre áll.

Pontosan hogyan is kell ezt elképzelnünk?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás