promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egyiptomi település nyomait találták meg a Grand Canyonban? Ez átírhatja az emberiség történelmét
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A régészek hieroglifákkal borított táblákra alapozták a véleményüket.

Mai ismereteink szerint Kolumbusz Kristóf volt az első, aki eljutott Amerikába, és felfedezte az új kontinenst az európaiak számára. Feltehetőleg a kínaiak, illetve korábban a vikingek is megtették ezt, az ő eredményeik azonban nem bizonyultak olyan tartósnak és maradandónak, mint a genovai származású hajósé.

Az Egyesült Államok kormánya által alapított Smithsonian Intézet a régmúltban olyan felfedezést tett, amely egyszer talán átírhatja történelmünket. A híres Grand Canyonban, az USA délnyugati részén állítólag egy egyiptomi kolónia nyomaira bukkantak, ami az Újvilág ókori felfedezésének lehetőségét veti fel.

Elképzelhető, hogy a piramisépítő észak-afrikaiak átkeltek a Csendes-óceánon, és nyugaton Amerika földjére léptek több ezer évvel ezelőtt? A feltételezés megdöbbentő, ám a Smithsonian által támogatott két régész szerint akár mindez be is következhetett.

A kutatók a Colorado folyó látványos szurdokvölgyében találtak egy olyan sziklába vájt barlangot, amely akár az egyiptomiakhoz is köthető. Az Arizona Gazette újság bő egy évszázada, 1909 áprilisában tette közzé a szenzációs felfedezés hírét, amely a Jordan és Kincaid nevű archeológusok nevéhez fűződik.

Véleményük szerint a titokzatos barlangot egyértelműen emberi kezek vájták ki, ráadásul úgy gondolták, hogy ezek a rejtélyes utazók Ramszesz fáraó (feltehetőleg Nagy, azaz II. Ramszesz) Egyiptomából érkeztek. Minderre a megtalált, hieroglifákkal borított táblákból következtettek.

A szóban forgó barlang nehezen megközelíthető helyen, egy 450 méter magas sziklafal oldalában helyezkedik el, ezért nehezen volt ellenőrizhető a régészek állításának igazsága. Nem is sokan próbálkoztak vele, és ha hinni lehet az összeesküvés-elméletek hívőinek, akkor ez nem mostanában lesz megtehető.

A konteók megszállottjának tartott John Rhodes szerint a barlangot ma már egy fegyveres katona őrzi, mert a hely állítólag arra is bizonyítékot szolgáltat, hogy az emberiség fölött hüllőszerű, intelligens lények vették át a hatalmat.

„Nincs semmiféle egyiptomi műtárgy, amelyet Észak- vagy Dél-Amerikában találtak volna. Ezért azt kell mondjam, hogy a Smithsonian Intézet sohasem vett részt ilyen célzatú ásatásokon”

– jelentette ki az intézmény egyik munkatársa. A hitetlenkedők szerint viszont csak egyszerűen megsemmisítették a bizonyítékokat, hogy az uralkodó történelmi álláspontok ne sérüljenek. Kincaid és Jordan egyébként tárgyak és fotók nélkül tért vissza az expedícióról, így a különös felfedezést ma csak az Arizona Gazette cikke támasztja alá.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás