promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent valójában a Vodafone neve? Biztos, hogy rosszul tudod
Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A válasz pedig nagyon egyszerű.

A márkanevek mögött olykor egészen elképesztó sztorik feszülnek, míg máskor a magyarázat még annál is egyszerűbb, ahogy azt elsőre gondolnánk. Az Adidas nevének eredete az egyik legjobb, bár a Nike logójának története is kínál meglepetéseket, de valószínűleg arra sosem gondoltatok, hogy a Snickers csoki neve egy állat nevéből jött.

Sorozatunk új részében a Vodafone nevével foglalkozunk rövideon.

Racal Telecom 1982 decemberében nyerte el az Egyesült Királyság engedélyét mobilszolgáltatások nyújtására, az első mobilhívást 1985. január elsejé indították Nagy-Britanniában, 1990-re pedig a Vodafeone-nek már fél millió ügyfele volt. A Vodafone-nak 1999-ben kezdődött a története Magyarországon.

De vajon pontosan mit jelent a cég neve?

Korábban már a Telenor és a Yettel kapcsán a Yettel név erdetére vonatkozóan jelent meg cikk az interneten. Akkor a Kreatív írt bővebben az új brand nevéről, kdierült, hogy a Yettel egy olyan szó, amelynek nincs specifikus jelentése, egy újonnan kifejlesztett szó olyan tartalommal és jelentéssel, amelyet mi töltünk meg. A Kreatív azt is hozzáfűzi a cikkben, hogy hogy a "tel" a telekommunikációs gyökerekre utal, a "Yet" pedig utalásként is értelmezhető az angol nyelvű "yet to come" kifejezésre, azaz arra, hogy a legjobb dolgok csak ezután következnek.

A Vodafone nevének eredetéről a HWSW írt korábban, a cikkükből kiderül, hogy a "VOice" és "DAta" szavakból jön a rövidített szóösszetétel, szóval semmi köze a névnek az orosz nyelvben használatos вода̀, azaz "víz" szóhoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás