promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elon Musk meglepő bejelentést tett az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elon Musktól igencsak komoly dolgot kértek a világ vezetői, de ő nem hajlandó megtenni, és azt is elárulta, hogy miért.

Az egész világ az orosz-ukrán háború miatt aggódik, hiszen egészen hihetetlen belegondolni, hogy 2022-ben ilyen szörnyűség történhet Európában. Oroszország már rengeteg szankciót kapott az utóbbi napokban, ráadásul nemrég a világ leggazdagabb emberét, a Tesla és a SpaceX mögött álló Elon Muskot is arra kérték, hogy a Starlink műholdprojektjét felhasználva gáncsolja ki az oroszokat – de ő nemet mondott, most pedig kiderült, hogy mi volt a döntésének oka.

„Néhány kormány (nem az ukrán) azt kérte a Starlinktől, hogy blokkolja az orosz hírforrásokat. Ezt nem fogjuk megtenni, csak ha fegyvert fognak ránk. Sajnálom, de a szólásszabadság elkötelezett híve vagyok”

– írta Elon Musk.

A híres/hírhedt innovátor amúgy Ukrajna mellett áll, de azok az oroszok iránt is szimpátiát fejezett ki, akik nem értenek egyet a háborúval.

Elon Musk nemrég újabb meglepő dolgot írt a közösségi oldalán, ugyanis hiába nem akarja, és még ártana is az üzletének, szerinte azonnal növelni kéne az olaj- és a gáztermelést, mivel a fenntartható energiaforrások jelenleg nem tudják helyettesíteni azt, amit Oroszország termel – vagyis, ahogy az üzletember mondja: a kétségbeesett idők kétségbeesett megoldásokat szülnek.

Itt lehet megnézni Elon Musk bejegyzését:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás