promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg lepereghet előttünk életünk filmje – megvizsgálták, mi zajlik egy haldokló agyában
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mennyország létezését még nem tudták bizonyítani, de az utolsó perceink történései most már világosabbak.

A halálközeli élményt megtapasztaló emberek gyakran térnek vissza az életbe azzal az örömhírrel, hogy a mennyország valóban létezik, hiszen maguk is látták az isteni fényt, Jézust, és az angyalok karát.

A témát tudományosabban megközelítők szerint viszont az utolsó percekben csupán a test követ el kegyes csalást, és önt reményt a haldoklóba. Egy friss kutatás most részben igazságot szolgáltathat a kérdésben.

Először készítettek ugyanis felvételt arról, mi történik egy haldokló agyában, és ebből próbáltak következtetést levonni arra vonatkozóan, mik lehettek az utolsó gondolatai. Az eredmények alapján megírt tanulmány szerint az emberek előtt valóban leperegnek életük legszebb, legemlékezetesebb pillanatai.

Állatokkal már végeztek korábban hasonló kísérleteket, ember esetében viszont most követhették először ezt a folyamatot. Az EEG-vizsgálat során egy 87 éves személy utolsó 15 percét tudták górcső alá venni, és arra jöttek rá, hogy az agy még az élet utolsó pillanataiban is képes koordinált aktivitásra.

Az agy végső kikapcsolása így már egy békés, nyugodt állapotban történik, ami alighanem némi vigaszt jelent a gyászolóknak. Nagy valószínűséggel mindannyian úgy távozunk erről a világról, hogy agyunk még egyszer utoljára megörvendeztet bennünket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás