promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A vitaminokkal is legyőzhető a koronavírus? Külföldi szakértők nyilvánosságra hozták a választ
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy toledói tanulmány mondta ki, hogy a vitaminok legyőzhetik-e a koronavírust.

Külföldi szakértők azt vizsgálták meg, hogy a vitaminok csökkentik-e a koronavírussal fertőzött betegek halálozásának kockázatát. A Toledói Egyetem tanulmányából egyértelműen kiderül, hogy az immunerősítő kiegészítők, mint például a C-vitamin, a D-vitamin, vagy a cink nem hatékonyak a Covid-19 ellen.

Dr. Azizullah Beran, a tanulmány vezető szerzője szerint sokan a táplálékkiegészítőkben jobban bíznak, mint a védőoltások hatékonyságában, azonban azzal, hogy folyamatosan vitaminokat szednek, még nem csökkentik az esélyét annak, hogy elkapják a koronavírust, és a halálozás esélyét sem csökkentik vele.

A kutatás során a tanulmány készítői 26 lektorált tanulmányt tekintettek át, amelyek a világ minden tájáról származtak, és több mint 5600, kórházban kezelt koronavírusos beteg szerepelt bennük.

Dr. Ragheb Assaly, a Toledói Egyetem orvosprofesszora úgy fogalmazott, hogy a táplálékkiegészítőkkel ellentétben tényleges, bizonyított megoldást csak a védőoltás jelenthet a koronavírussal szemben. Ettől eltekintve természetesen mindenkit a rendszeres vitaminfogyasztásra buzdítanak.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás