promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kivágták azt a jelenetet a Titanic-filmből, amely a film és a katasztrófa egyik kulcsa - elmondjuk, miről szólt
Borítókép:  ©Paramount Pictures film: Titanic (1997)/Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Így is gigászi hosszú volt a film.

A Titanic elsüllyedése a világ egyik legnagyobb hajókatasztrófája volt, az elsüllyeszthetetlennek kikiáltott vasmonstrum már az első útján hullámsírba szállt, közel 1500 ember lelte halálát az elképesztő katasztrófában, amely 1912. április 14-én következett útban az Amerikai Egyesült Államok felé.

A katasztrófából 1997-ben forgatott filmet James Cameron, a Leonardo DiCaprio és Kate Winslet főszereplésével készült alkotást végül 14 Oscar-díjra jelölte az akadémia, amelyből tizenegyet be is zsebelt a romantikus filmdráma. E mellé pedig még jött egy Grammy-díj és négy Golden Globe-díj.

Ám már a film forgatásokar problémák akadtak a határidők tartásából, a stúdió és James Cameron pedig folyamatosan harcban állt a film hossza miatt is, a stúdió kevesebbet szeretett volna, míg a rendező többet. A film végül 194 perc hosszú lett, ám az egyik legfontosabb rész így is kimaradt.

A Titanic utasainak kimentesére a katasztrófa helyszínétől 90 kilométerre hajózó RMS Carpathia sietett, ám volt egy sokkal közelebb lévő hajó is a katasztrófához. Ám a 30 kilométerre lévő RSS Californian egy rakat véletlen miatt nem észlelte a Titanic vészjelzéseit. A Titanic rádiós szobájában ugyanis hatalmas volt a káosz a katasztrófa előtt a rengeteg beérkező üzenet miatt, amelyeket a szárazföldről kaptak, pedig a Californian figyelmeztette őket a sodródó jéghegyekre.

Ám a nagy zűrben a Californian üzeneteire "maradjatok csöndben" üzenettel válaszolt a Titanic, a Californian pedig úgy értelmezte ezt, hogy semmi probléma, vették a figyelmeztetést. A Californian legénysége így nyugovóra tért, ezért sem észlelhették a későbbi vészjelzéseket sem.

James Cameron ezt is leforgatta, ám a filmbe már nem kerülhetett bele.

(via MAFAB)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás