promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hatalmas bajban van a Facebook – lehet riadót fújnak a cégnél
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A névváltás ide már kevés lesz, mivel a részvények is óriásit zuhantak.

Tavaly október végén jelentette be Mark Zuckerberg, hogy a Facebook Inc Meta néven folytatja tovább.

A névváltás a botrányok miatt is került elő, és a cég első embere azt akarta, hogy az új név a korábbinál jobban tükrözze a cég jelenlegi munkásságát, illetve azt, hogy mit kíván felépíteni a következő években.

A botrányokat elfelejtik az emberek, a Facebooknak pedig jobban kellett attól tartania, hogy a konkurencia maga alá gyűri. Ezt a modern kapitalizmus módszerével igyekezett megoldani, vagyis felvásárolt mindent, ami veszélyt jelenthetett a cégre.

Közben nem árt figyelni a vállalatnál, mert a közösségimédia-óriás 18 éves története során először csökkent napi aktív felhasználóinak a száma – írta meg a BBC.

A napi aktív felhasználók száma 1,929 milliárdra zuhant, szemben az előző negyedévi 1,930 milliárddal. Ez nem tűnhet soknak, de Meta részvényei emiatt 20 százalékot estek a New York-i tőzsdén.

A Metára nagy veszélyt jelent a YouTube, valamint a TikTok, amiken a fiatalabb felhasználók rengeteg időt töltenek. Ez az a két platform, amit biztosan nem fog tudni felvásárolni Mark Zuckerberg.

A TikTok lett az első digitális szórakoztató és közösségi platform, amely hivatalos partneri státuszt szerzett a labdarúgó Európa-bajnokságok történelmében, és a népszerűsége most sem tudott csökkenni.

Zuckerberg most abban bízik, hogy a videókba és a virtuális valóságba fektetett befektetések megtérülnek.

A felhasználók szerint inkább arra kellene jobban koncentrálnia a cégnek, hogy a rengeteg hamis profilt valamint az átveréseket elkezdjék hatásosan kigyomlálni a rendszerből.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás