promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2 év múlva az űrben épül filmstúdió és sportaréna
Borítókép:  Deadline
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az űrbéli építkezéshez a NASA is hozzájárult.

Nemrég hírt adtunk róla, hogy a New York-i Clouds építésziroda a világ legmagasabb épületét, egy 32 kilométeres tornyot akarnak felépíteni, ami fejjel lefelé lógna be a Földre, mégpedig egy befogott aszteroidáról.

Most pedig a Variety ír arról, hogy a Space Entertainment Enterprise 2024 decemberére sportarénát és filmstúdiót akar felépíteni az űrben.

A Tom Cruise űrben forgatott mozifilmjében is közreműködő cég létesítménye, az SEE-1 filmeknek, televíziós műsoroknak, zenei és sporteseményeknek, földközeli pályán, mikrogravitációs körülmények között tartalmat gyártó producereknek és kreatívoknak szolgálna helyszínül. A berendezések tartalomfejlesztést, -gyártást, műsorszórást és élő közvetítéseket is lehetővé tesznek.

A modul építését az Axiom Space végzi, mely januárban megkapta a NASA hozzájárulását, hogy megépítse a Nemzetközi Űrállomás kereskedelmi egységét. A SEE-1 az Axiom állomásán fog dokkolni, és várhatóan 2028-ban fognak különválni.

A SEE társalapítói úgy fogalmaztak, hogy a SEE-1 hihetetlen lehetőség az emberiség számára arra, hogy más birodalmak felé induljon és egy új, izgalmas fejezetet kezdődjön az űrben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás