promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olyan következményei lettek a maszkviselésnek, amire nem számított az emberiség - a kutatók most elmondják, miért
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kutatás mutatta ki az eredményt.

A Cardiff Egyetem kutatói által publikált kutatás eredményeiről a Player készített egy hosszabb összeállítást. A kutatás nagy megállpítása az, hogy már sokkal vonzóbbnak találjuk azokat az arcokat, amelyeket maszk fed. A kutatók pedig arra a kérdésre keresték a választ előzőleg, hogy az elmúlt években a maszkviselés megítélése változott-e.

Úgy tűnik tehát, hogy manapság már az emberek nem tartják visszataszítónak az arcot eltakaró szövetdarabot, hanem pont hogy ellenkezőleg.

Ezzel kapcsolatban Dr. Michael Lewis, a Cardiffi Egyetem pszichológia karának oktatója azt is hozzátette, hogy a koronavírus-járvány előtt az arcmaszkok csökkentették az egyének vonzerejét, mivel az emberek a maszkokhoz azonnal hozzágondoltak valamiféle betegséget is.

Mostmár vonzónak gondolják, hiszen járvánnyal szemben sokan sebezhetőenk érezték magukat, és ezen a sebezhetőségen enyhített a maszk használata.

A mostani eredmény tehát teljesen ellentéte azoknak a kutatásoknak, amelyeket a járvány előtt végeztek.

Dr. Michael Lewis azt is hozzátette, hogy ez összefüggsében van az evolúciós pszichológiával, mivel párválasztásnál a betegségre utaló jelek mindig is fontos tényezőként estek latba, a pandémia előtti világban a maszk a betegségre utalt, míg a pandémia után a jelentsétartalma megváltozott, inkább a biztonságot jelenti, így pedig tudat alatt elkezdtünk a maszkos emberekhez vonzódni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás