promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ellepi a világot a Tesla: kétszer annyi kocsit adtak el tavaly, mint egy évvel azelőtt
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szinte már hihetetlen, de megállíthatatlanul fejlődik a Tesla. Dupla annyi autót adtak el tavaly, mint az azt megelőző évben. 

A Tesla azt állítja, hogy 2021-ben több mint 936 000 autót szállított le összesen, ami 87 százalékos növekedés az előző évhez képest – írja a Japan Today. A cég tavaly januárban jelentette be, hogy több éven keresztül évi 50 százalékkal kívánja növelni a kiszállításokat, az újonnan nyilvánosságra hozott eredmények messze meghaladták ezt a kitűzött célt.

A cégcsoport, ami a közelmúltban a kaliforniai Palo Altóból a texasi Austinba helyezte át a székhelyét, 911 208 Model 3 és Model Y járművet, valamint 24 964 S és X luxus modellt értékesített. Ezzel a Teslának sikerült leküzdenie az autóipart sújtó globális problémákat.

Októberben újabb lendületet kapott a cég, amikor 100 000 elektromos járműre kapott megrendelést a Hertz autókölcsönző cégtől, amit 2022-ig kell szállítaniuk.

Ezzel a bejelentéssel pedig az autógyártó bekerült a tőzsdén a több mint 1 milliárd dollárt érő cégek elit klubjába.

A Tesla bejelentette azt is, hogy frissíti a szoftverét, hogy a járművezetők ne játsszanak videojátékokat az autó rendszerén, miközben a jármű mozgásban van, ezzel is csökkentve a balesetveszélyt és növelve a biztonságot az utakon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás