promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Pókember: Nincs hazaút rajongó vagy? Akkor egy vírus már lehet meg is támadta a számítógéped
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hackerek nyilván olyan helyekre szeretik elrejteni a kártevőket, ahol sok embert tudnak vele megfertőzni.

Múltkor biztos rengetegen kiakadtak azon, hogy még egy Windowst sem lehet úgy aktiválni illegálisan, hogy az ne jelentsen valami veszélyt a rendszerünkre. Hát annyi biztos, hogy aki KMSPico aktivátort használ, az mindig kalkuláljon be egy kis plusz kockázatot.

Torrentezni is okosan kell, ügyelve arra, hogy nehogy letöltsünk valamilyen megbízhatatlan fájlt. Természetesen a legjobb megoldás mindent legálisan beszerezni.

Persze sokszor ez sem jelent teljes biztonságot, mert mondjuk a Google Play listájára is felkerülhetnek nagy ritkán olyan alkalmazások, amik veszélyt jelenthetnek a mobilunkra.

Most azok retteghetnek, akik internetről akarják letölteni a Pókember: Nincs hazaút című filmet.

A Leet a ZDNet-re hivatkozva számolt be róla, hogy kártevőt rejtettek el az új Marvel film néhány torrent verziójában. A ReasonLabs kiberbiztonsági cég szakemberei még csak az elmúlt pár napban fedezték fel, hogy az ismert kriptobányász-vírust így terjesztik.

A kártevő nehezen detektálható, és még a Virus Total adatbázisában sem szerepel. A vírus úgy képes észrevétlen lenni, hogy mindenhol, minden folyamatban valódi alkalmazásnak-programnak álcázza magát, miközben folyamatosan szipolyozza a gép erőforrásait.

A vírus nem fog tőlünk ellopni semmilyen személyes adatot, és a bankszámlánk sincsen veszélyben, viszont a számítógép teljesítményét alaposan lehúzza, mivel az erőforrásokat, főként a CPU-t kriptovaluta-bányászatra használja.

A legjobban úgy tudunk védekezni ha moziban nézzük meg a filmet, és ha nem bírjuk ki a jelenetek nélkül, akkor beülünk rá még egyszer, amíg a Pókember: Nincs hazaút meg nem jelenik hivatalosan.

Ha mégis a torrentezés mellett döntünk, akkor csak a videófájl kiterjesztéseket töltsük le.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás