promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Karikó Katalint újra megjutalmazták - Magyarország legnevesebb tudományos díját kapta
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Karikó Katalin már több díjjal büszkélkedhet, ezúttal pedig egy újabbal bővül a gyűjteménye.

Idén a Bolyai-díjat Karikó Katalin, kutatóbiológus kapta, akinek ez már nem az első érdeme. Egyebek között magáénak tudhatja még az Asztúria Hercegnője Díjat, valamint a Lasker-díjat is tudományos tevékenységeiért. 

Rögös út a tudományé, rögös volt az mRNS technológia útja is, amit ma az egész világ ünnepel

- fogalmazta meg Áder János köztársasági elnök gondolatait, amikor a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében a péntek esti ünnepi gálán átadta az elismerést.

Karikó Katalin sok mindenen ment már keresztül: az előzetes tapasztalataiból tanulva tudja, hogy milyen mélyponton lenni. Egyúttal azt is vallja, hogy aminek nincs azonnali eredménye, később abból válhat felbecsülhetetlen érték. Így jöhetett létre a mostani magyar- és világszintű áttörés a tudományban.

[[cikk1]]

Az mRNS-technológia immáron nemcsak egy magyar kutató vesszőparipája, hanem szerteágazó lehetőség a gyógyításban, a megelőzésben. Mi, magyarok, pedig büszkék vagyunk honfitársunkra, aki Magyarországról indulva jutott el szakmája nemzetközi élvonalába

- fűzte hozzá Áder János.

Továbbá azt is hozzátette, hogy Karikó Katalin egy lépéssel előbb járt azoknál, akik csak a már felismert problémák után mennek, hiszen ötlete már jóval a koronavírus járvány előtt megszületett. A hajthatatlan kíváncsisága vezérelte és juttatta el mostani sikereihez. 

Ezért is lehetett ilyen hatékony és gyors a COVID-19 vírus elleni oltóanyag kifejlesztése. Ahogyan a köztársasági elnök fogalmazott: Karikó Katalin felfedezte az ismeretlent és elindult egy még kitaposatlan úton.

[[cikk2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás