promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Odatették magukat a görögök, elkészült Chaos, a brutális sportautó
Borítókép:  Panopoulos Automotive
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

3000 lóerő, kényelmetlen belső tér, bő 4,5 milliárd forintos vételár.

Az ókori görögök Khaosz istenséggel személyesítették meg azt a rendezetlenséget, amely a világ megteremtése előtt az űrt jellemezte. Nem véletlen tehát, hogy a Chaos nevet kapta az első görög „Ultra Car”, vagyis az inkább versenygéphez hasonló, 3000 lóerős sportkocsi.

A Panopoulos Automotive által megálmodott járgány teljes egészében Görögországban készül. Az izmosabb „Zero Gravity” változat műszaki adatai lenyűgözőek:

  • 3065 LE teljesítmény
  • 500 km/h fölötti csúcssebesség
  • 12 200-as maximális fordulatszám
  • 1272 kg tömeg
  • 7,1 mp-es gyorsulás 0-ról 300 km/h sebességre.

A készítők szerint ez az univerzum legelső olyan autója, amely az „Ultra Car” kategóriába sorolható. A görög cégnek jelentős tapasztalata van már a csúcsgépek terén, hiszen olyan márkáknak szállítottak alkatrészeket, mint a Lamborghini és a McLaren.

A Chaos tehát a következő logikus lépés lett a sorban, hiszen miért ne jelenhetnének meg saját termékkel a piacon, ha képesek ilyet legyártani? Kinézete ellenére a járgány nem versenyzésre készült, hanem utcai használatra.

A belső tere ugyanakkor nem tűnik túl kényelmesnek, bár a Chaos nem is arra való, hogy a nagycsaládosok leruccanjanak vele egy közeli tengerpartra. Az árát 5,5 millió euróra (mintegy 2 milliárd forintra) lőtték be, de ez csak a 2000 lóerős változat ára. A 3000 „lovas” csúcsmasina mindenféle extrával akár 12,4 millió euróba (bő 4,5 milliárd forintba) is kerülhet.

Fotók: Panopoulos Automotive

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás