promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kínai vakcinát kaptál? Akkor van egy nagyon jó hírünk
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Kásler Miklós elárulta, melyik vakcina a leghatékonyabb, és azt is elmondta, hogy miért.

Kásler Miklós az Életközelben videóinterjújában foglalta össze, mit kell tudni az egyes vakncinák hatékonyságáról, emellett kitért arra is, hogy miért fontos felvenni a 3. oltást.

„Annyit nagyon lényeges megérteni, hogy az összes jelenlegi vakcinát az eredeti vírus ellen dolgozták ki. Az eredeti vírust azonban kiszorította, legalább is ebben a térségben először a brit mutáns, utána az indiai mutáns, ami jelen pillanatban Magyarországon is gyakorlatilag az összes fertőzés okozója. Az eredeti vírus ellen kifejlesztett vakcinák hatékonysága a mutációkkal szemben nem olyan hatékony, mint az eredeti vírus ellen”

- fogalmazott az emberi erőforrások minisztere, aki kiemelte, hogy azért fontos felvenni a 3. oltást, mert az alapoltások óta hosszú hónapok teltek el mindenkinél, éppen ezért az immunitás sokaknál csökkenhetett.

Kásler Miklós kitért arra is, hogy fontosnak tartja a járványügyi szabályozásokat, de ezek az indiai mutáns esetében már nem nyújtanak elegendő védelmet. A professzor elmondta, hogy a Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos a koronavírus ellen.

„Egyértelműen lehet az eredmények alapján mondani, hogy az első oltások után a sejtes inmunválasz mindegyik vakcina esetében nő. Azt is ki lehet jelenteni. hogy az oltások után az ellenanyagszint is nő. Vakcinánként különböző mértékben. Az mRNS-alapú vakcinák esetében, mint a Pfizer és a Moderna, az ellenanyagszint emelkedése gyors, viszont gyors a csökkenése is”

A miniszter elárulta, hogy Astra Zenecával azért nem érdemes újra beoltatni magunkat, mert a második oltása után csökken az ellenanyagszint. Ezzel szemben a Sinopharm-ot a leghatékonyabb vakcinának nevezte.

„A Sinopharm vakcinával történt átoltás szélesebb spektrumú védelmet biztosít, mint az összes többi vakcina, ugyanis itt a vírus összes fehérjéje ellen kialakul az immunitás, nem csak a tüskefehérje ellen, ami közben mutálódik”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás