promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kiszivárgott az eredmény: ennyire véd meg a harmadik oltás
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy eddig nem publikált kutatás eredménye szivárgott ki, ami kimutatta, mennyire véd a harmadik oltás a koronavírustól.

Ha harmadik, emlékeztető oltásként adják be a Pfizer–BioNTech vakcináját, akkor az minimum 9-10 hónapig védelmet biztosít a Covid–19 súlyos szövődményei ellen

- derül ki egy olyan, eddig publikálatlan kutatásból, ami az izraeli 12-es csatorna bitrokába jutott.

A Telex azt írja, hogy a vizsgálat módszertana nem került nyilvánosságra. A tel-avivi Tel Hashomer kórházban végzett antitestvizsgálatokból kiderült, hogy a harmadik oltás nemcsak a tüneteket enyhíti, de a megfertőződés esélyét is csökkenti. A kutatást, amit a Clalit Health Services nevű egészségügyi szolgáltató végezte, több százezer oltott ember adataival végezték el.

A tanulmány szerint a harmadik Pfizer-oltás a két oltás által biztosított, öt hónap alatt jócskán meggyengült védelemhez képest nem kevesebb, mint 93 százalékkal csökkentette a kórházba kerülés kockázatát, továbbá 92 százalékkal a súlyos megbetegedését, míg 81 százalékkal a halálozásét.

Ez azt jelenti, hogy a harmadik oltás után a védettség visszaáll a második dózis után mért szintre.

Korábban a Promotions.hu is beszámolt arról az amerikai kutatásról, ami azt vizsgálta, hogy az Egyesült Államokban használt három vakcinatípus - Pfizer, Moderna, Johnson and Johnson - hatékonysága milyen mértékben csökkent az elmúlt fél évben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás