promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van egy ország, ahová még csak most tört be a koronavírus-járvány
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Csendes-óceán déli részén fekvő Tonga eddig elkerülte a járványt, de az ottani kormány most a legrosszabbra is fel van készülve az első fertőzött után.

Gyakorlatilag már több mint 1,5 éve nehezíti meg az emberek életét a koronavírus-járvány, és az ezzel járó szigorítások. Sokáig reménytelen volt a harc a halálos fertőzéssel szemben, majd jött a vakcina, ami rengeteg embert megmentett és megnyugtatott, de a veszély még mindig nem múlt el teljesen – sőt, van egy ország, ahol csak most kezdődik a rémálom, amit a bolygó túlnyomó része már megtapasztalt.

Múlt héten azonosították az első koronavírus-fertőzöttet a Csendes-óceán déli részén található Tongában. Az érintett illető Új-Zélandról érkezett az országba, pozitív lett a tesztje, majd azonnal karanténba zárták a helyi hatóságok – az összes többi emberrel együtt, akikkel együtt utazott, vagy érintkezésbe kerülhetett.

Az Index cikkéből kiderül, hogy Tonga miniszterelnöke, Pohiva Tu’i’onetoa arra figyelmeztette a lakosságot, hogy ezek után egyáltalán nem elképzelhetetlen egy nemzeti zárlat, hiszen mindent meg akarnak tenni annak érdekében, hogy ne terjedjen a vírus.

Az ottani emberek annyira megijedtek az első koronavírus-fertőzött hírétől, hogy a legtöbben azonnal mentek az oltásért, így a felnőtt lakosság 89 százaléka már megkapta az első adag vakcinát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás